diumenge, 4 de setembre de 2011

Quina putada, que hem trobat una vila romana


Les obres de la Sagrera, aquella estació que el nostre alcalde no volia, han deixat al descobert una vila romana. ¿Quina ha estat la reacció de Xavier Trias? Advertir que no es poden aturar les obres de l'AVE. Així que li farem dues fotos, dibuixarem un croquis, enviarem un parell de pedres al Museu d'Història i a enderrocar s'ha dit. ¿Què s'ha fet de les amargues protestes de CiU perquè el baluard del Migdia no era prou accessible? Doncs ara no parlem d'un problema d'accessibilitat a unes restes històriques, sinó de la seva preservació.

I mantenir-les és possible, doncs les restes no es troben al centre del que ha de ser el corredor cobert de la Sagrera, i a més els experts diuen que seria convenient conservar-les. Però això tant ens dóna, l'important es que passin desapercebudes, no sigui que la gent reaccioni i hi tinguem merder. No deixarem que ningú miri -algunes persones s'han queixa de que els prohibeixen fer fotografies- engegarem les excavadores i a enderrocar s'ha dit.

Els veïns ja diuen que, molt a les males, els deixin algun mosaic com a record de la vila i proposen exposar-ho a la Torre de Fang, un edifici que es va mantenir tot i trobar-se al vell mig del traçat de les vies d'alta velocitat. La passió conservadora del patrimoni històric de CiU s'ha convertit en passió destructora tan aviat com s'ha fet amb el govern.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada